leer het nu!

Iedereen die het wil kan EFT leren.
Zowel iemand die EFT wil toepassen bij zichzelf als voor professioneel gebruik.
Je vindt het hier. 

Lees meer...

Wetenschap 
onderzoek

Vroegere onderzoeken naar de verbazingwekkende resultaten bij de toepassing van EFT vind je hier.Deze resultaten laten zien waarom EFT en tikken op acupunctuurpunten, de perfecte brug is tussen de allernieuwste westerse geneeskunde en oude geneeswijzen uit het Oosten. Als je sceptisch bent, zal het onderzoek je verbazen.

Lees meer...

EFT Meditatie

Iet of wat gespannen? Iets nodig om snel te kalmeren? Misschien zit u vast en hebt u een snelle herstart nodig? Probeer onze EFT-Meditaties vandaag nog!

lees meer...

EFT is a simple, powerful process that can profoundly influence gene activity, health and behavior. What’s interesting about EFT is that it is a process that really, in some sense engages… like super learning. And super learning is like pushing the record button on the subconscious mind.

Bruce Lipton
Auteur van het boek 'The Biology of Belief'

Ik ben bij Koen terechtgekomen wegens jarenlange haaruitval, geen enkele dokter kon mij helpen, in amper 2 sessies was ik ervan af. Van mijn 50 jaar durende chocoladeverslaving (soms 250g per dag) heeft hij mij op amper 15 min. verlost, ik lust het zelfs niet meer. En ook de verschrikkelijke lijdensweg en dood van mijn moeder heeft hij mij op amper 1 sessie laten verwerken, zodat ik enkel de mooie herinneringen heb. Dankjewel, jullie zijn fantastisch, er is echt geen enkel probleem dat jullie niet kunnen verhelpen. Thank you!

Francine Van Malleghem

Have you tried Tapping? I truly believe that it is a wonderful and life-changing tool. If you’re not familiar with the technique, it is a wonderful tool that works on a variety of issues, from pain relief, physical issues, and weight loss to attracting abundance, clearing limiting beliefs and healing the past.Tapping is a powerful tool that can truly heal, allowing forgiveness, love, and acceptance into your life, particularly when used along with affirmations.

Louise Hay
Auteur  'You Can Heal Your Life'


waT WE VOOR JE KUNNEN DOEN: 

EFT-ACADEMY biedt opleidingen aan voor zowel zelfontplooiing als professioneel gebruik.

EFT-Academy
Professionele opleidingen

Als je EFT wil integreren in je praktijk als methode of als tool.

Lees meer

EFT-Academy
Professionele opleidingen
ONLINE

Als je EFT wil integreren in je praktijk als methode of als tool en op je eigen tempo.
De online cursus! 

Lees meer

Inhoud & Praktisch

Alle info omtrent de opleiding.

Lees meer

EFT voor iedereen

Wil je EFT leren toepassen bij jezelf?

Lees meer

EFT voor iedereen
ONLINE

Wil je EFT toepassen bij jezelf? De online cursus! 

Lees meer

Vind een EFT-Practitioner

Vind een EFT-practitioner in je buurt.

Lees meer
Klik hier voor alle data

Agenda

08
juli
Lavialle, 19350 Juillac, Corrèze, Frankrijk
-
Juillac
EFT leren in het groene Hart van "La Douce France"

05
aug
EFT BOOST WEEK Inschrijven doe je hier

Door de ontspannen sfeer, goed contact met de medestudenten en lesgevers is dit een heel aangename ervaring geworden. Eerst de theorie bekijken en aansluitend veel oefenen met mekaar. Dankzij de talrijke voorbeelden uit de praktijk maken Koenraad en Veronique dit tot een boeiend traject waar je veel van opsteekt. Deze techniek heeft enorm veel te bieden, de moeite waard ! En het stopt nog niet… volgende stap is opleiding tot master.

Kristel Van Doorslaer – Mortsel 
TOP opleiding!
 Ik weet nu echt waar ik mee bezig ben als therapeut met super resultaten. 
Op persoonlijk vlak heb ik mezelf leren kennen. De moeite waard om de opleiding te volgen.
Wij als cursisten waren als een groep vrienden onder elkaar, dit is mede door de aanpak van Koen & Veronique.
 Bedankt voor deze mooie reis waarin ik mezelf nog meer heb kunnen bewijzen en openbloeien.
TOP TOP!

Els Jans – Beveren

EFT-Academy
Bibliotheek

Eindelijk een techniek die écht helpt om je te ontspannen, alle blokkades wegneemt en ervoor zorgt dat je in de drukte van elke dag weer helemaal tot jezelf kan komen. - Evamaria Jansen, psychotherapeute en auteur.

Ontdek meer boeken over EFT

Gelezen in:

EFT voor kinderen

 


Wat is EFT? vraagteken


Als je EFT (emotional freedom technique) googled vind je een kast vol informatie! De een verwoordt het als een ‘taptherapie’, de ander noemt het ‘tikken op accupunctuurpunten’, nog ergens anders vind je ‘het bevrijden van de blokkades in de energiebanen’, … klinkt allemaal nogal ingewikkeld.

Om het wat eenvoudiger te maken en vooral om het begrijpelijk te maken voor kinderen heb ik gekozen voor de metafoor van de spin en haar web.

Stel je voor dat er doorheen je lichaam een groot spinnenweb zit. Met vaste, stevige hechtpunten, sterke draden en kruispunten, buigzaam , met een goede ventilatie en doorstroming, gemaakt om de energie die we elke dag nodig hebben op te vangen.

spinnenewb


Helaas zal ons web niet alleen energie opvangen maar wordt het ook blootgesteld aan allerlei rommel die we niet nodig hebben, maar die ons web mogelijk kan beschadigen.


Wat gebeurt er nu als een vliegje (= energie die we nodig hebben om te leven) op één van de webdraden terechtkomt? De spin, dat ben jij, voelt de trilling en neemt de energie op. Die energie betekent niet alleen voedsel, maar ook positieve emoties zoals plezier, warmte, liefde, knuffels, veiligheid, …


Dat maakt haar blij, dat geeft haar kracht.


Stel nu dat er een stofje in het web terechtkomt. Dat is niet nodig, dat is ballast. De spin leert ons wat we niet nodig hebben meteen op te ruimen en eruit te gooien. Als er een gat ontstaat in het web, zal de spin haar draden gebruiken die ze altijd bij zich heeft om de schade te herstellen. Zij heeft alles in huis, op elk moment van de dag om haar web schoon te houden en / of te herstellen waar nodig.


Rommel

Wat als er een takje in het web vast hangt? Ook dit zal de spin eruit gooien, het kan wel wat meer moeite en tijd vragen. Stel dat het web een hevige storm over zich heen krijgt. Na de storm zal de spin geduldig opnieuw beginnen bouwen.

Telkens als er een vuiltje, een blaadje, een tak, een regendruppel op het spinnenweb terecht komt dan trilt het hele web, alle draden en kruispunten van het web trillen mee en zien af van de beschadiging.

Die vuiltjes dat zijn de negatieve emoties die we dagdagelijks meemaken. Denk maar aan die angst, die onvrede, die woordenwisseling, die ontgoocheling, …

Als je web niet regelmatig gekuist en hersteld wordt, dan ontstaan er gaten, vuilophopingen, draden komen los, je web wordt slap en verliest zijn draagkracht en zijn sterkte. Het ziet er verwaarloosd uit. De dagtaak wordt lastiger want je web is niet meer sterk. Het kost je altijd maar meer moeite om jouw dagelijkse energie op te nemen want er zit te veel rommel in de weg.

 

spinnenweb2


Wel dat is nu net wat EFT doet: ons web kuisen, herstellen, de gaatjes stoppen, de losse draden weer hechten, het oude en nieuwe vuil opruimen en eruit gooien zodat de draagkracht van je web terugkomt.


Hoe maak ik mijn web schoon?


In de eerste plaats erken ik dat er afval op mijn web zit. Ik ben er mij van bewust dat ik te veel ballast heb in mijn systeem (een netwerk van energiebanen). Dit is een belangrijke stap: bewustwording.


Dan ga ik het proberen te benoemen. Ik speur mijn geheugen, mijn herinneringen af naar oude emoties die me nog steeds last bezorgen. Ik denk bijvoorbeeld aan die keer dat ik uitgelachen werd op school (dor blad in mijn web), of mijn mama was mij vergeten aan de schoolpoort (twijgje dat de balans verstoort), of mijn eerste vriendje liet mij staan (een groot gat in mijn zelfvertrouwen), ik zat ooit eens vast in de lift (een duw bij mijn verlatingsangst), die hond die mij achtervolgde ( die hechtingsdraad die losliet en mij het

gevoel gaf er alleen voor te staan), dat zware accident (die storm die mijn hele web bijna vernielde), dat intense verdriet na het verlies van die persoon die me zo dierbaar was (…)

Niet jouw schuld

Is er een storm over heen geraasd, dan is het goed om te weten dat het niet jouw schuld is, je kon er niets aan doen, het is je overkomen.

Zo hebben we allemaal een web vol met vervelende , beangstigende , nare herinneringen. En omdat we niet wisten dat we die onnodige vuiltjes of die beschadigende rommel konden opruimen zijn ze blijven zitten en maken ze ons web zwak. Ook heel oude emoties uit onze kinderjaren blijven doorwegen op ons web.

 

spinnenweb3

 


Opruimen


Tijd dus nu om op te ruimen, grote kuis te houden, dagelijks mijn web te verzorgen…

Keren we nu even terug naar het voorbeeld van de spin (jij dus): zij heeft het nodige materiaal in haar lichaam aanwezig om de boel op te ruimen en te herstellen. Ze heeft echt geen ingewikkelde machines nodig, zij hoeft niet aan te kloppen bij een specialist, zij grijpt niet naar chemische middelen om haar web te herstellen, zij doet het zelf, met veel tijd en oneindig veel geduld.

Stel je even voor dat er nieuwe en sterke draden uit je vingers groeien die je web herstellen. Je houdt vooral het oorspronkelijke model voor ogen, hoe mooi en sterk je web was vóór de beschadiging, vóór de vervuiling. En je hebt de intentie alles te herstellen, beetje bij beetje, draadje voor draadje zodat jouw sterke en stevige web er weer is, buigzaam in de wind, klaar om de energie van elke dag op te vangen.

 

spin in web

Hoe je dit kan doen wordt met een eenvoudig versje voor kinderen uitgelegd. Iedereen van 7 tot 77 kan dit, met een beetje training, toepassen.


Nu zijn we klaar om te tikken op die precieze punten van ons lichaam.


Met tikken bedoel ik met één of twee vingers zachtjes tikken op de aangegeven punten, een drietal keer na elkaar.

1. Ik ben ik, rikketikketik,ik mag er zijn en dat is fijn.
(dit doe ik drie maal terwijl ik tik op de zijkant van mijn hand)
2. Ik begin bij de boog boven mijn oog,

(tikken op het begin van je wenkbrauw)

3. ik volg die boog tot naast mijn oog,

(tikken op het kuiltje net naast je oog)
4. Rikketikketik tot onder mijn oog.

(tikken op het bot onder je oog)
5.Ik zoek mijn snor en klop er op.

(tikken onder je neus)
6.En op mijn kin, klop klop klop.

(tikken onder je onderlip) 6.
7.Ik teken een ketting op mijn hals, (tikken net onder je sleutelbeen) 7.
niet te hard, zacht en mals,
8.onder mijn arm, lekker warm.

(ongeveer 10 cm onder je oksel)
9.Ik zie mij graag, ook vandaag …

(kruis je armen over je borst en let er op dat de binnenkant van je pols aangetikt wordt)

 

puntjes

 


Na dit ritueel voeg je er zelf nog een zin aan toe afhankelijk van je werkpunt of je pijnpunt.


Voorbeeld:
Ook al voel ik mij uitgelachen, ook al voel ik mij verlaten, ook al ben ik zo bang, ook al voel ik mij intens verdrietig, ook al heb ik pijn aan mijn rug, …


Heerlijk toch!


Is het niet heerlijk om te weten dat ik zelf mijn rommel kan opkuisen? Is het niet fantastisch om te beseffen dat ik die rommel niet hoef mee te sleuren voor de rest van mijn leven?


Zal het leven van onze kinderen er niet helemaal anders uitzien als ze vanaf jonge leeftijd leren om hun web schoon te houden???


Kinderen zijn heel gevoelig voor het tikken, in een handomdraai kun je een kinderprobleempje oplossen, het hoeft niet altijd met grote woorden of ingewikkelde rituelen. Eens je de tikpunten kent is het voldoende om één van de punten aan te tikken, trouwens, de trilling is voelbaar in het hele web…


Uit de praktijk


Op school komt de verpleegster voor een prikje. Bert heeft een heel onrustige nacht gehad, is bang voor wat komt, wil niet naar school vertrekken, wil dat prikje helemaal niet. Huiselijke scène, brullende Bert, te laat op het werk, …


Neem zijn hand, tik enkele keren op de zijkant en / of aan de binnenkant van zijn pols, teken even een ketting op zijn hals, … Bert wordt rustig, de angst deint weg, vrede in huis, iedereen tevree…


Lientje is gevallen. Ze is geschrokken en heeft pijn. Ze huilt luidkeels, voor heel de straat, iedereen kijkt… Het heeft geen zin om te zeggen : ‘maar dat is niet erg!’. In onze volwassen wereld is de val van Lientje inderdaad niet zo erg, maar in haar beleving is het wel behoorlijk eng wat ze meegemaakt heeft. Beter dus haar pijn en haar angst te erkennen, even te tikken op enkele punten zoals hierboven en haar gerust te stellen dat ze best mag die pijn en die angst voelen.


Huilende baby! Dat kan behoorlijk lastig zijn! Je hebt al alles geprobeerd en toch blijft je kindje huilen…


Tikken dus, gewoon doen


Katrien Vervisch
EFT Master Practitioner
www.enfotoe.be


Komt eraan:
Voorleesverhaal over Spin en haar web en hoe EFT te gebruiken met kinderen.