Koen van Reeth – EFT ADVANCED PRACTITIONER en TRAINER

Koen Van ReethBen opgeleid als kinesitherapeut ofte fysiotherapeut zoals men in Nederland zegt! Heb me door de jaren heen gespecialiseerd in ontspanningstechnieken, osteopathie en voeding is een van mijn stokpaardjes om uiteindelijk EFT-practitioner te worden.

Heb vele jaren gezocht naar de "missing link" achter al de fysische klachten waarmee mensen bij mij kwamen. Vooral patiënten met hyperventilatie hebben deze gedachten gevoed. Ik merkte al heel snel dat er meer achter zat dan een verkeerde ademhaling en dat je die klachten niet zomaar met corrigerende ademhalingstechnieken kon weghalen. Spontaan ging ik over naar een vorm van gesprekstherapie, waarbij ik vooral feedbacktechnieken gebruikte. Ik probeerde toen al om deze mensen zogezegd op andere gedachten te brengen, en met sommigen lukte dat aardig maar het merendeel herviel. Toch bleef ik zoeken naar een mogelijkheid om ook die mensen te helpen. 

En in die zoektocht ben ik zes jaar geleden op EFT gestoten. Eindelijk iets waarmee ik echt mensen mee kon helpen! Plotseling ging het veel gemakkelijker om deze mensen zogezegd tot andere gedachten te brengen. Ik was in staat om hun onderbewustzijn zodanig te bereiken dat zelf ze inzagen dat ze verkeerd bezig waren, dat ze zich helemaal geen zorgen hoefden te maken over die dingen waar ze zich voorheen wel zorgen over maakten.

Angst, verdriet of andere emoties, ja zelfs fysische klachten kan ik nu perfect behandelen met deze techniek. Ik sta nog elke dag versteld van de resultaten die EFT kan teweegbrengen en ben verheugd als mensen me komen vertellen hoeveel beterschap ze hebben.

Daar ik deze kennis niet alleen voor mezelf wil houden, ben ik lezingen en opleidingen in EFT gaan geven, en probeer ik mijn enthousiasme over EFT over te brengen op eenieder die het wil.

Sinds 2004 begeleid ik mensen in hun groeiproces, hen helpend hun verleden achter te laten. Door deze begeleiding heb ik Krishnamurti's uitspraak begrepen die zegt: " Kijk niet naar het verleden, maar leef met extatische vreugde in het heden. De intensiteit waarmee je in het heden leeft vaagt alle complexen, alle akelige hebbelijkheden en ongunstige eigenschappen van het verleden weg." Verder geven we EFT-cursussen, workshops en voordrachten om deze wonderbaarlijke methode zoveel mogelijk met iedereen te delen. Vanaf januari 2010 zijn we, mijn vrouw en ik, gestart met een opleiding tot EFT-Practitioner, waarbij nog allerlei andere tools en inzichten aangereikt worden om als EFT-Practitioner kundig om te gaan met emoties.

Lees meer over Veronique Schelfaut